fbpx

Największe błędy restauracji

Hubert Hurban – Największe błędy restauracji

Największy błąd restauracji i ogólnie lokali gastronomicznych z dzisiejszej perspektywy marketingowej, to brak oferty online. Jeśli chcesz zdobyć klienta, jeśli zależy Ci, aby ruszyć mocniej sprzedaż, to nie ma opcji, że nie masz menu w formie online, na którą można łatwo dotrzeć z Twoich social mediów, ale przede wszystkim Twojej wizytówki na mapach Google.

Druga kwestia, ale już bardziej psychologiczna, to menu z samym tekstem. Ludzie jedzą oczami, więc jeśli klient poczuje się u Ciebie zrozumiany i nie będzie miał problemów z wyborem, to już masz +10 szans na jego powrót.

Menu w formie QR kodu – do śmieci, od razu. Będąc w lokalu chcę się pozbyć tego elektronicznego ustrojstwa na chwilę, odetchnąć i poczuć się, jak w restauracji. QR kod to może być przy kasie, kiedy zadowolony klient płaci i wskazujesz mu, że jeśli jest zadowolony, to ten kodzik kieruje od razu do wystawienia opinii np. właśnie na mapach Google.

Jak Promować Restaurację – Podstawy Marketingu Online

Znasz kogoś, kto prowadzi swój lokal? Podeślij mu poniższy film, a na pewno dostaniesz mały rabacik na kolejne zamówienie!

Jak przyciągnąć klientów do restauracji? W jaki sposób promować restauracje? Jakie zasady działań marketingowych stosuje się w gastronomii? Jak zwiększyć ilość klientów w restauracji? Skąd pozyskać klientów restauracji? Jak reklamować jedzenie? Jak zwiększyć obroty w restauracji? Co zrobić, aby przyciągnąć klientów do restauracji?

Materiały dodatkowe, które mogą Ci się przydać.